Tudi letos bomo taborili v idilični dolini Drage, ob ribnikih, ki so nastali z zajezitvijo reke Draščice in potoka pod vasjo Dobravica. Ribnikov je sedem, izkopali so jih v 18. stoletju zaradi gojenja rib in kasneje kopanja gline za opekarno. Področje nudi dom številnim vrstam ptic, tu živi edina avtohtona želva pri nas – želva sklednica, od rastlin pa je najbolj privlačen beli lokvanj. Tabor je namenjen otrokom v starosti od 8 do 12 let. Na taboru bomo spoznavali zgodovino doline Drage, rastlinstva in živalstva v okolici, se podali na gozdno učno pot, izdelovali koliščarske posode, tekmovali v igri Lov na belega bobra…

Tabor bo potekal v dveh terminih:

od 17. do 19. avgusta 2022 in

od 22. do 24. avgusta 2022

DOBIMO SE OB 17.00 V DRAGI PRI IGU (SMER IG – ŠKOFLJICA, NA KONCU NASELJA IG ZAVIJETE DESNO NA CESTO V DRAGO IN SE PO 1 KM PRIPELJETE DO LOKACIJE). ZAKLJUČILI BOMO PRAV TAKO OB 17.00.

Kaj moram imeti s seboj? Šotor, spalno vrečo, baterijo, primerno obleko in obutev (anorak, kopalke, trenirko, kratke hlače, sprej proti komarjem…) in veliko dobre volje. Če nimate šotora ga zagotovimo organizatorji.

Koliko znaša kotizacija? 60 EUR/za vsakega naslednjega otroka 55 eur. Ob prijavi boste prejeli račun za plačilo kotizacije.

Kdo zbira prijave? el. naslov: [email protected], Alenka Jeraj – GSM: 051-374-475 do 14. avgusta 2022. Prijave zbiramo do zasedbe mest.

PRIDRUŽITE SE NAM!

Novice

Prosim počakajte

Uspešno ste prijavljeni na novice.